09-07-07

Opleiding in 10 stappen

Hoe maak ik nette aktieborden?
Vanaf overmorgen starten we met volwassenenonderwijs;

eat-more

 


De les is een vervolgserie van 10 afleveringen te volgen op deze blog.
De les handelt  in verschillende  stappen hoe we netjes, op een representatieve manier, borden en spandoeken maken/verven om aktie te voeren op een bedrijf.
De tijd van 'Jantje Kladder' is namelijk voorbij, en indien we de straat opkomen, is dat op een representatieve manier.
We hebben een 'zuivele' sector hoog te houden.
Er is niets zo belachelijk om, vanuit de losse pols, slogans te verven, op oude kartons die altijd , nét iets te klein waren, zodat de tekst op 't laatst veel  korter moetworden.

Er  zal door de organisatie vooraf planning geweest zijn, wie wat doet, wie woordvoerder is , maar ook welke regio's, welke ideeën hebben om aan iets te brengen op een ludieke manier en hoe we dat brengen.

In een daaropvolgende serie (van 5 a 6 afleveringen) zal dan besproken worden hoe meerdaagse acties voor bedrijven zonder ongelukken kunnen door kunnen gaan. Het kamperen, de catering, de continuiteit in 'de leiding', de aflossing van de woordvoerder,  zijn dan aandachtspunten.
Maar mogelijks ook items als opleiding van reserve-melkers, beroep doen op bedrijfshulp, en annulatie van short breaks (voorzie zeker annulatieverzekeringen op lastminute boekingen!), worden aangehaald.

We kunnen  naast traditionele borden (met goei slogans) ook andere 'eyecatchers' maken; een aktie(mel)voerder in een groot uitgevallen potteke van de Actimel bijvoorbeeld. Of een -iets korter uitgevallen- boerin in een Active-yoghurtpotteke stoppen (onderaan welliswaar gaten in maken om de beentjes door te steken...)

We kunnen naast tractoren, eventueel ook koeien meebrengen. Dit wordt zeker publieklijk gesmaakt!

Een voltreffer zou zeker een 'melkwagen in de wei' zijn -in dit geval op 't gazon- zoals ze zeer sporadisch nog voorkomen. Het zou tevens die melkveehouder in staat stellen meerdere dagen te komen demonstreren, zonder dat ie naar huis moet om te melken. Tevens is dan ook een groot deel van ons cateringprobleem opgelost...
Uw inventiviteit en fantasie , zijn onze grenzen! Denk zeker al na over sterke slogans! Mail ze door !
Denk zo hard dat het pijn doet.

We starten echter met gangbare borden.
Het verven van borden zal in een stap-voor-stap fotoserie gebracht worden.

Via de emailknop kan -noodzakelijkerwijs- ingegaan worden indien er individuele bijlessen nodig zijn om achterblijvende leerlingen 'bij te spijkeren', of -in voorkomend geval- de les algemeen iets te 'temporiseren' indien de grote hoop niet kan volgen (alle verf droogt niet evenrap).

Interactieve opleiding voor ervaringsgericht onderwijs, noemen we dat.

 

Tip ; laat sommige ideeën echter achterwege;
1.We gaan geen vuurke stook doen,
2.en ook geen brokken maken.
3.Bij 'naked protests', moet ge u realiseren dart ge ook echt uit de kleren gaat.

campaignpeta

Er is niks zo belachelijk dat ge  -zoals die bontakties van Gaia/Peta-, dan nog een broekske aanhoudt.

 

 

Bedenking; ik krijg de slappe lach als ze in Rotselaar, deze teksten moeten vertalen in het Duits om de hogere directie op de hoogte te houden van de evoluties......

 


 

 

21:01 Gepost door Danoon in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.