17-07-07

Opleiding Actie voeren in 10 stappen (les 4)

In Les 4 gaan we het ontwerp op het bord zetten. Of toch alleszins de contouren ervan,om later in te kunnen kleuren.
We zullen een beamer of LCD-projector op de laptop gebruiken.  We schijnen bij donker de afbeelding die er op moet komen tegen het bord.Het resultaat is helemaal hetzelfde als een overheadprojector.

Deze omranding kleur/verf je morgen in.

Men kan ook het ontwerp uitprinten op een transparant, en het dan met de overheadprojector 's avonds tegen het protestbord schijnen.  Al de afbeeldingen op het transparant zet je over op het witte bord met een potlood. Je kan het zo kleiner maken (korterbij komen met uw bord), of je kan het groter maken.

Als we mooi recht en haaks erop schijnen staat het ontwerp mooi er helemaal erop.

Indien we er met onze dikke kop voor gaan staan, valt -uiteraard- het beeld daar weg en kan je daar niet 'in potlood' zetten.

dankleinschaduw

 

Let evenwel erop dat niemand je stoort of aan de projector duwt. Ervaring leert ons dat je de zin/afbeelding nooit meer in de juiste projectie zal kunnen verder zetten.

Val dus ook niet -in het donker- over de kabels van de laptop/beamer - dit zijn dure grappen.

dankleinbordpotlood

Als al de contouren (de buitenlijntjes) met de potlood er op zijn gezet, kan de projector uit , alles opgeborgen en kan je gaan slapen.

Denk er al over hoe je inkleurt; fijne letters in zwart kunnen best met een alcoholstift, terwijl grotere letters en oppervlakken best met een verfborstel kunnen.
Maar dat,......leren we in les 5. Goodnight !!

 

00:57 Gepost door Danoon in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.