17-07-07

Warme winter?

'Wintermelkprijs boven €37'

13 jul 2007 18:07


Naam: Albert de Groot. Functie: Commercieel Directeur

Naam: Albert de Groot. Functie: Commercieel Directeur


Vreugdenhil is gespecialiseerde op productie van melkpoeder. Hiermee is zij een vreemde eend in de bijt. De meeste Nederlandse verwerkers zijn immers meer kaas gaan produceren. En op dit moment zijn juist de prijzen voor melkpoeder historisch hoog.

Hoe zal de zuivelmarkt zich verder ontwikkelen?
„Wij verwachten dat de zuivelmarkt zich positief zal blijven ontwikkelen. De fysieke krapte zal zeker tot het 4e kwartaal aanhouden. Voor onze melkveehouders betekent dit dat we verdere prijsverhogingen zullen doorvoeren. En dat is goed en hard nodig. Bij onze melkveehouders zijn de kosten gestegen en de voorliggende jaren is de melkprijs alleen gedaald. Met de huidige uitbetalingsprijs voor vet en eiwit zal de prijs in de wintermaanden, dus inclusief wintermelktoeslag, ruim boven de €37 per 100 kg liggen (bij 4,40 % vet en 3,48 % eiwit).

Betekent dit een structureel hogere melkprijs?

,,Wij zien de basiszuivelproducten (melkpoeder en boter) leidend in de positieve ontwikkeling van de melkprijs. Door de hoge prijs van melkpoeder zal er een correctie plaats vinden vanwege vraaguitval in een aantal regio’s. Wij zien echter ook op termijn een gezonde markt voor melkpoederproducten.” 


Boerderij van 17 juli 2007


auteur: Wieja Heida

20:32 Gepost door Danoon in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.