03-08-07

A closer look

The RESPECT program van Danone.

Een waardevol document is het onderstaande waarin Danone wereldwijd het respect tav van haar supplieres/leveraars garandeerd in 'de Fundementele Sociale Principes'. Vooral eens op klikken.
Als je wil vertalen met de koemputer; gebruik de automatieke;
http://babelfish.altavista.com/

danrespect

 

http://www.danone.com/wps/portal/?download=CMS.DanoneAttachments.DevDurable.coin_exp_EN_Suppliers&session=MYSESSION

Nu is het verbieden van enige mogelijkheid tot communiceren / organiseren naar de leden toe van de delegatie door Danone, in bijzondere mate strijdig met haar eigen principes (vrijheid tot organiseren, recht op collectieve onderhandeling , en recht op loon).

Ook als men stelt dat alles bespreekbaar is, behalve de melkprijzen op een overleg, staat dit haaks op de wereldwijd gehuldigde principes die men tav leveraars aanhoudt.

 

Hier een leuk stukje eruit (vertaald met Balbelfisch-vertaalprogramma),  ...

"...Voor DANONE, zijn de economische prestaties en de menselijke vooruitgang dicht verwant. Sinds 2003, is de Groep van DANONE in een pro-actieve en positieve inspanning van leveranciersrelaties om geïmpliceerd hun naleving van de Fundamentele Sociale Principes (FSP) beter te evalueren die door DANONE wordt goedgekeurd. FSP wordt gebaseerd op de overeenkomsten die van de Internationale Arbeidsorganisatie kindarbeid, gedwongen arbeid, onderscheid, vrijheid van vereniging en het recht op collectieve onderhandeling, werkplaatsgezondheid en veiligheid, arbeidstijd en lonen richten.
The FSP are founded on International Labor Organization conventions addressing child

labor, forced labor, discrimination, freedom of association and the right to collective

negotiation, workplace health and safety, working hours and wages...."

13:05 Gepost door Danoon in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.