23-09-07

Nieuws van de delgatie. (eindelijk de brief) !

Beste Lezers van Danoon.blog,

 
hier nieuws van de delegatie die eind juli een onderhoud had met de directie van Danone.
Op zich weinig wereldschokkend nieuws (als dat al geen reden is om u ongerust over te maken...).
We hopen alleszins dat zowel delegatie , het bedrijf Danone en de blog, bij kunnen dragen aan een goed draaiend bedrijf die kan rekenen op een vaste goed betaalde leveraarskring waar de fabriek op kan rekenen.
Danoontjes conclusie uit onderstaande is dat zeker de delegatie nog niet -voldoende- wordt gerespecteerd
(zelfs op het randje af getolereerd) ;-)

Uiteraard hopen we allen op een betere samenwerking tussen boeren en Danone. Dit gaat niet door een autoritaire houding aan te nemen, en geen initiatief tot toenadering te zoeken. Dit gaat ook niet door de communicatie te bemoeilijken door met gesprekspartners die de Nederlandese taal niet machtig zijn. Dit gaat zeker niet als men denkt dat er geen overleg tussen partijen nodig  moet zijn.

  • Het gevolg liet zich reeds zien;
    Een hele hoop vertrekkers die tot gevolg hadden de rotselaar-productie uit evenwicht te brengen,
  • Melkaankopers die Danone de spotmarkt op te moeten sturen om dit gat op te moeten vullen.
  • Fieldworkers de baan op moeten sturen om nieuwe melk te ronselen (als er door de grote achterdeur meer vertrekken, als dan er  bij kan komen >> dweilen met de kraan open).

Uiteraard laat een typische Danoneleveraar zich kenmerken door een grote zelfstandigheid, een goede melkkwaliteit, maar ook een vertrouwen dat niet geschaad mag worden.

Hier is duidelijk nog werk aan 'den Danonewinkel'


Uw Danoontje (blogmaster).

Beste Danone leveraar.
Het is al eventjes geleden dat er nog nieuws van de delegatie is verspreid.
We zijn met de directie van DHR een periode terug nog samen geweest en er is toen over verschillende punten van gedachte gewisseld.
Punt één was dat ze problemen hadden met verschillende teksten op de blog. We hebben de blogmaster dan ook gevraagd om de blog te zuiveren wat toen ook direct gebeurd is.
Punt twee was het werken met een delegatie. De directie ziet dit wel zitten maar er moet nog wederzijds respect en wederzijds vertrouwen  groeien.
Punt drie ging over de melkprijs. De directie had op deze vergadering geen mandaat om over de melkprijs te discuteren .Ze beloofden wel dat ze de markt zouden volgen met de basisprijs. Over de melkprijs zou het pas kunnen gaan in de tweede helft van september .
De vraag is natuurlijk waarom is het zolang rustig gebleven ?
We hebben lang moeten wachten voordat we wisten wat sommige andere melkophalers(nieuwe) juist gingen uitbetalen.
Ondertussen hebben we ook een zicht hoeveel leveraars er vertrokken zijn.
En over een melkprijs kun je gewoon niet maandelijks overleggen we moeten meer naar oplossingen op langere termijn.
We gaan dus op redelijke korte temijn samenzitten met de directie om een gesprek te hebben met welke melkprijs en welk syteem kunnen we de leveraars en DHR tevreden stellen voor nu en in de toekomst.
De delegatie


Uiteraard is het toe te juichen dat de delegatie deze blog gebruikt om te communiceren met haar leveraars. Ze hebben trouwens niets anders.
De vraag waar de info blijft, die de delegatie hoort te brengen tot bij haar leveraars, mocht inderdaad niet onbeantwoord blijven.
Dit is de reden waarom deze blog , minder zweepslagfunctie zal hebben, en meer informatieve doelen voor de delegatie en -in het bijzonder voor haar leveraars zal nastreven.
Daarnaast zal de blog -zoals van in den beginne- een infokanaal zijn naar andere geintreseeerde mensen die graag op de hoogte blijven van de gang van zaken bij de aanvoerkant van Danone.
Danoon.

14:44 Gepost door Danoon in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.