15-10-07

Geen supergetrouwheidspremie meer .

Onderhoud Delegatie en directie DHR op woensdag 10/10/2007. Agenda: Melkprijs, Opzegtermijnen, Melkophaling  

De vergadering begon met een powerpointvoorstelling met enerzijds de prijsvergelijkingen tussen de verschillende melkerijen op Vlaamse bodem, uitgezonderd Vebramel en Fabrelac omdat deze nog niet lang genoeg melk ophalen voor een prijsberekening op jaarbasis.Anderzijds was er een prijsvergelijking tussen de verschillende landen waar Danone melk ophaalt. Aan de hand van deze bevindingen constateert DHR dat de prijzen in België hoger liggen dan in de ons omliggende landen en dat DHR de hoogste melkprijs betaalt in Vlaanderen. Daarom vindt DHR dat ze de premie van 1.5 eurocent niet meer moeten verlengen. De delegatie vindt dat ze wel degelijk rekening moeten houden met Vebramel en Fabrelac en dat ze een totaal verkeerd signaal geven met nu deze premie op te heffen. De directie denkt dat Vebramel en Fabrelac een kort verhaal zal zijn omdat de spotmarkt terug aan het dalen is. De delegatie heeft altijd gepleit voor de beste prijs voor de trouwe leveraars terwijl de directie eens opgooide (met een lachje) dat als ze een welkomstpremie geven aan nieuwe leveraars, deze formule dan veel minder kost. Voor punt twee van de agenda vindt de directie dat de leveraars minstens een maand op voorhand aangetekend moeten opzeggen en dat DHR minstens drie maanden op voorhand laat weten als ze de melk van de leveranciers niet meer kan ophalen.De delegatie heeft een voorstel gelanceerd om de supergetrouwheidspremie te koppelen aan een opzegtermijn als win-win situatie, maar daar wou de directie niet van weten. Voor punt drie was het voor de directie niet duidelijk of een tweedaagse melkophaling slechter zou zijn dan een driedaagse ophaling. Er bleek binnen de directie geen consensus te bestaan. 
Conclusie van de delegatie: 

  • De directie negeert alle argumenten van de delegatie en vertrekken is het enige wapen dat een ontevreden leveraar heeft.
  • De invloed van andere melkophalers waar DHR mee samenwerkt is groter dan de invloed van zijn eigen leveraars.
  • De delegatie geloofde in een constructief overleg binnen een private melkerij maar bij DHR laten ze daar weinig ruimte voor.
 De delegatie

16:47 Gepost door Danoon in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.