30-05-08

Blokkage van zuivelbedrijven door FWA ! ! !

FWA roept op om zuivelfabrieken te blokkeren 29/05/2008 print

De Fédération wallonne de l'agriculture (FWA) kant zich tegen de vernietiging van melk, maar pleit wel voor een blokkering van zuivelfabrieken bij wijze van protest tegen de lage melkprijzen. Bedoeling is om op die manier een discussie te starten met de distributiesector en hen er van te overtuigen "te stoppen met het kelderen van de melkprijs", aldus Jean-Pierre Champagne, algemeen secretaris van de FWA, in een reactie op de actie van de melkveehouders in de Oostkantons.

"De melkprijs is de laatste twee maanden gedaald met 15 procent, en dat terwijl de productiekosten zijn gestegen met 20 procent", aldus Jean-Pierre Champagne. De oplossing volgens de algemeen secretaris is een stabilisatie van de prijzen tussen de producenten en de verwerkende industrie. "De distributeurs moeten zich ook rond de tafel zetten om ervoor te zorgen dat de prijzen stabiel zijn voor de consumenten en redelijk voor de melkproducenten", aldus Jean-Pierre Champagne.

De FWA gaat aan zijn leden voorstellen om de melkfabrieken te blokkeren zodat geen enkel product meer naar buiten kan. Champagne onderstreept, zonder daarmee de acties van de melkveehouders in de Oostkantons te bekritiseren, dat producten weggooien geen enkel probleem oplost. Volgens hem zullen de bedrijven die de melk leveren zich dan bevoorraden bij andere producenten om zo toch hun contracten met de distributeurs na te kunnen leven.(Vilt)

Bron: Belga

09:04 Gepost door Danoon in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.