04-06-08

VAN IMPErium tot Olympia....

De Pajotse boeren zijn boos op zuivelbedrijf Olympia. Ze stellen dat de fabriek hen onrechtmatig supplementaire kosten aanrekent om de melk te leveren. Een dertigtal melkveehouders trokken naar de melkfabriek voor tekst en uitleg.

"Sinds vorige week kost de kwaliteitsbepaling van de geleverde melk aan de boer plots 74 euro in plaats van de vier euro van voordien. Veel boeren vragen zich af hoe het komt dat die factuur plots 20 keer zo duur is", aldus landbouwer André Leroy uit Bogaarden, die ook ondervoorzitter is van het ABS. "Een tijd geleden kregen alle melkveehouders die leveren aan zuivelfabriek Olympia nog een document waarin Olympia uitlegt hoe het aan zijn melkprijzen komt. Van een verhoging van de factuur voor de kwaliteitsbepaling wordt hier met geen woord over gerept. Precies dat gebrek aan informatie en communicatie zit de boeren hoog".

Maandag trokken dertig melkveehouders uit het Pajottenland naar de zuivelfabriek in Herfelingen om er met de directie te praten. Ter plaatse vernamen de boeren dat de concurrentie op de zuivelmarkt groot is en dat iedereen probeert de zuivelprijs hoog te houden. De boeren stelden van hun kant dat zij daarvan niet de dupe willen zijn en vroegen de terugbetaling van de nieuwe toeslag voor de kwaliteitsbepaling van de melk.

De melkveehouders vroegen ook een betere communicatie over de melkprijs. Directeur Luc van Impe beloofde de vraag van de terugbetaling in overweging te nemen en meer aandacht te hebben voor de informatieverstrekking aan de landbouwers.(bron Vilt).

decoration

20:16 Gepost door Danoon in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.